Google display advertenties

Google display advertenties

Bereik klanten op websites en in apps met advertenties die boeien

Tegenwoordig zijn er meerdere platforms om een ​​product of dienst in de kijker te zetten via online advertenties.

Eén van de meest gebruikte vormen zijn die van sociale netwerken zoals Facebook Ads of Instagram Ads.

Deze advertenties zijn echter alleen op sociale kanalen zichtbaar. Wil je ook banners en advertenties weergeven buiten deze sites?
Dan is Google Display adverteren de ideale online marketing strategie. Het beperkt zich namelijk niet tot een bepaalde site, maar je krijgt de kans om je advertentie weer te geven over het hele web.

Display advertenties is een onderdeel van Google Ads (vroeger AdWords) en toont in tegenstelling tot tekstadvertenties in zoekmachines, vooral banners en afbeeldingen.

 

 

google.com

Wat is Google display advertising?

Google heeft een netwerk van meer dan twee miljoen websites waar sectoren met een groot aantal doelgroepen ervoor kiezen om hun boodschap via Google-advertenties weer te geven in het zogenaamde Google Display Netwerk.

Display advertenties zijn beeldadvertenties over producten of diensten die de aandacht van bezoekers van de site afleiden.

Aangezien het menselijk brein beelden duizenden keren sneller verwerkt dan tekst, kan dat alleen al een behoorlijk grote game-changer zijn.

Deze ads worden zeker niet getoond aan willekeurige internetgebruikers. Het handige is dat wanneer je adverteert op het Google Display Network, je een specifiek publiek kan targeten die je advertentie te zien krijgt.

 

google display network

 

 

Verschillende soorten Google display advertenties

Responsieve advertenties

Responsieve advertenties worden gedeeltelijk automatisch gemaakt. Voor responsive ads is tekst, meerdere bijgesneden afbeeldingen en een logo vereist.

Deze worden automatisch door het Google Ads systeem aangepast aan de advertentieruimte in het netwerk en worden uitgevoerd met de hoogste variatie in klikfrequenties.

Waaruit bestaat je responsive advertentie?

De responsive ads in het Google Display Netwerk bestaan uit:

- Minstens 2 en maximum 14 afbeeldingen in zowel liggende (1,91:1) als vierkante formaten (1:1)

- Het logo van de adverteerder in liefst zowel een vierkant (1:1) als en liggend formaat (4:1)

- 5 koppen elk bestaande uit maximum 30 karakters

- 1 lange kop van maximum 90 karakters

- 5 beschrijvingen elk bestaande uit maximum 90 karakters

- De bedrijfsnaam

 

 

Geüploade beeldadvertenties

Als je niet helemaal tevreden bent met het uiterlijk van jouw responsive ads in het Google Display Netwerk kun je ook zelfgemaakte beeldadvertenties uploaden.

Dit kunnen eenvoudige afbeeldingen of geanimeerde banners zijn met het bestandstype jpg, gif of png. Wanneer je deze advertenties opmaakt moet je rekening houden met de formaten en specificaties voor het Display Netwerk.

Google display ads

Waar verschijnen display advertenties?

De display advertenties van Google verschijnen op verschillende websites en in apps. Een plaatsing in het Google Display Netwerk kan bijvoorbeeld één op alle pagina's van een website zijn, specifieke pagina's van een site, een afzonderlijk advertentieblok op een pagina, onder een video of in een app voor een smartphone.

Waarom het Google Display Netwerk gebruiken?

Makkelijk de aandacht trekken

De display advertentie maakt gebruik van banners en beelden. Dit is een niet te onderschatten voordeel want in vergeleken met tekstadvertenties uit het zoeknetwerk van Google, is het mogelijk om de aandacht van bezoekers te trekken met een communicatie die ook een beeld gebruikt.

Gratis vertoningen

Net als zoekmachine adverteren in het zoeknetwerk kan je in het Google Display Netwerk profiteren van "gratis zichtbaarheid".

Dat wil zeggen dat je een groot bereik hebt van mensen uit je doelgroep. Deze mensen kunnen na het zien van je advertentie er de voorkeur aan geven om jouw website op een later tijdstip te gaan doorzoeken zonder te hebben geklikt op jouw advertentie.

Dit is om dat je enkel betaalt voor een kost per klik waar een vertoning kosteloos is.

Je doelgroep observeren

Dankzij gerichte advertenties in het Google Display Netwerk kan je je resultaten analyseren op basis van je getargete doelgroep.

Hierdoor kom je veel te weten over het gedrag van een bepaalde doelgroep en kan je hierop je Google display campagne aanpassen.

doelgroep observeren

Meer mobiel websiteverkeer

Tegenwoordig zijn display advertenties vooral erg belangrijk omdat de gebruiker steeds meer interactie heeft via mobiele apparaten zoals smartphones en minder via apparaten zoals een desktop.

Door de aandacht van de gebruiker te trekken die op mobiel surft met een aantrekkelijke advertentie, kan je daarom verkeer naar een responsieve site trekken.

mobielvriendelijke website scaled

Remarketing

Display ads bieden ook een remarketingfunctie. Remarketing is het tonen van advertenties aan mensen die de website van de adverteerder al hebben bezocht.

Zo worden jouw ads nog eens getoond aan mensen die al minstens één keer interesse hebben getoond in jouw producten of diensten.

Google Display Netwerk targetingsmogelijkheden

Het Google Display Network biedt online marketing specialisten verschillende manieren voor de targeting aan de juiste mensen.

Je kan één targetingsoptie instellen maar ook meerdere opties tegelijk zijn mogelijk.

Onderwerptargeting

Onderwerpen zijn categorieën van de betreffende websites waarop de gebruiker zoekt.

Zonder specifieke onderwerpen is er een algemene targeting en worden advertenties getoond op tal van sites, blogs en e-commerce websites.

Het selecteren van specifieke onderwerpen kan goed werken, maar het volume kan in dit soort gevallen behoorlijk laag zijn. Deze targetingstrategie gebruik je best niet alleen als je een campagne met een hoog bereik hebt.

In-market-doelgroepen

In-market-segmenten zijn Google-gebruikers die geïnteresseerd zijn in brede categorieën producten en diensten. Google definieert deze segmenten op basis van historische weergaven, klikken en conversies van internetgebruikers op eerdere inhoud.

targeting

Affiniteitsdoelgroepen

Net als in-market-segmenten zijn affiniteitsdoelgroepen Google-gebruikers met vergelijkbare interesses, waaronder koken, mode, beauty, gaming, muziek, reizen en meer. Dit zijn zeer uitgebreide categorieën internetgebruikers.

 

Remarketing

Met deze targetingsoptie bereik je gebruikers die op één of andere manier met jouw website hebben gecommuniceerd met remarketing. Hierbij kan je gebruikmaken van de doelgroepen die je in Google Analytics heb gemaakt voor jouw website.

Enkele van de meest voorkomende remarketingdoelgroepen zijn:

- Algemene websitebezoekers

- Bezoekers die hebben geconverteerd

- Bezoekers die specifieke productpagina's hebben bekeken

- Bezoekers die een transactie hebben voltooid of een product hebben gekocht

remarketing

Plaatsingstargeting

Als je al weet welke websites jouw doelgroep bezoekt, kan je deze targeting gebruiken om jouw advertenties op die sites weer te geven.

Een goed idee is om een Google display campagne te starten zonder dat deze targetingoptie is ingeschakeld en vervolgens te kijken naar de specifieke websites waarop jouw advertenties zijn geplaatst.

Als jouw advertenties niet goed hebben gepresteerd op een website, sluit deze dan uit en behoud vooral de website die het meeste oplevert.

Contexttargeting (op zoekwoorden)

Google kan jouw advertenties weergeven aan internetgebruikers die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in specifieke zoekwoorden.

Google Ads zoekt dan op basis van deze keywords relevante websites die ook deze zoektermen bevatten, alsook relevante doelgroepen die geïnteresseerd zijn in deze zoekwoorden.

Hierbij moet je voorzichtig zijn want door te veel verschillende keywords te gebruiken, wordt de targeting te breed. Google heeft tijd nodig om contexten te begrijpen, dus gebruik vijf tot tien zoekwoorden die qua thema erg nauw verwant zijn met elkaar.

zoekwoorden display adverteren

Vergelijkbare doelgroepen

Vergelijkbare doelgroepen zijn een manier om potentiële klanten te vinden en te targeten die vergelijkbaar zoekgedrag hebben vertoond als jouw huidige remarketingdoelgroepen.

Demografische targeting

Demografische informatie is een enorme hulp in elke Google Ads campagne. Met demografische targeting kan je je doelgroep bereiken op basis van hun demografische gegevens zoals leeftijd, geslacht en ouderlijke status.

Aangepaste doelgroepen

Aangepaste doelgroepen is een zeer krachtig targetingmethode vanwege de mogelijkheid om ideale doelgroepen op te bouwen op basis van gedefinieerde zoekwoorden, URL's of apps die gerelateerd zijn aan jouw product of service.

Klantenmatch

Met klantenmatch kan je gegevens uploaden die klanten eerder met jou hebben gedeeld om deze te koppelen aan Google-accounts van gebruikers.

Deze doelgroeplijsten kunnen vervolgens worden gebruikt om bestaande klanten opnieuw aan te spreken of om vergelijkbare doelgroepen te creëren.

Wat kost adverteren in het Google Display Netwerk?

Bij adverteren met Google Ads bepaal je zelf het dagelijks budget. Dit kan dus redelijk laag zijn zoals bijvoorbeeld 5 euro per dag als heel hoog zoals 200 euro per dag.

Bij een display campagne betaal je namelijk een kost per klik. Het voordeel is dat dit bij een campagne in het display netwerk veel lager is dan die van een campagne in het zoeknetwerk.

De gemiddelde kosten per klik (ook wel cost-per-click of CPC genoemd) voor het Google Display Netwerk ligt onder de 1 euro. Je dagelijks budget hangt er dus vanaf hoeveel bereik je wilt hebben en van het aantal klikken dat je per dag wilt ontvangen.

 

 

geld investeren in adverteren

Het verschil tussen zoekcampagnes en display campagnes

Zoekadvertenties worden direct in de zoekresultaten van Google getoond nadat er op een keyword is gezocht.

Een aantal verschillende factoren bepalen op welke positie de advertenties worden weergegeven in de zoekmachine, zoals het zoekwoord, jouw landingspagina, het bod dat je op het zoekwoord hebt gedaan en jouw advertentieaccount.

Je betaalt wanneer de gebruiker op jouw advertentie klikt en deze kost per klik is één van de factoren die zoekmachine adverteren onderscheidt van display adverteren.

Display campagnes verschillen van zoekcampagnes in de manier waarop de advertenties worden weergegeven. Bij de Google Display Netwerk advertenties kunnen zowel tekst-, beeld- als videoadvertenties worden weergegeven.

Dit terwijl er in het zoeknetwerk enkel tekstadvertenties verschijnen. De kosten per klik zijn in het Display Netwerk ook lager dan bij een zoekcampagne.

google zoeknetwerk

Praktische tips voor het maken van Google display campagnes

  • Gebruik beelden van hoge kwaliteit. Vermijd overlappingen van logo's, teksten en knoppen. Vermijd ook digitale samengestelde achtergronden, evenals volledig witte achtergronden.

 

  • Maak een boeiende advertentietekst. Schrijf pakkende koppen en beschrijvingen. Jouw lange kop moet uniek en beschrijvend zijn. Het moet logisch zijn en klanten moeten de boodschap begrijpen zonder één van jouw beschrijvingen te hoeven lezen.

 

  • Zorg ervoor dat alle koppen en beschrijvingen onderling uitwisselbaar, onderscheidend en uniek zijn. Ze moeten jouw USP's benadrukken.

 

  • Stel jouw campagne een dag voor de lancering in, aangezien het 12 uur tot een dag kan duren voordat je advertenties worden voorgesteld in het Google Display Netwerk.

 

  • Controleer regelmatig de prestaties van je advertentiegroepen en advertenties. De beste manier om echt te weten wat voor jouw campagne het beste werkt, is door deze in de loop van de tijd te controleren, optimaliseren en te testen. Als je merkt dat jouw campagnes niet goed presteren zoals je had gehoopt, kan je verschillende functies testen.

Geef advertenties weer die resultaten opleveren, contacteer ons!

Verspil geen tijd en geld aan een display campagne die niet presteert. Bij Delagoo kunnen we zeer specifieke Google display campagnes creëren om succes te garanderen.

Deze methode van adverteren biedt je onderneming een unieke kans om merkbekendheid op te bouwen, geïnteresseerde mensen te bereiken en conversies voor jouw bedrijf te genereren.

Neem vandaag contact met ons op en wij veranderen jouw display advertenties in winst.