Prijs website

Prijs Website

Hoeveel kost een professionele website laten maken?

Hoeveel kost een website? Een vraag die iedereen zichzelf stelt wanneer ze een website willen laten maken.

Het zou handig zijn moest je een gedefinieerde prijslijst te zien krijgen, maar de waarheid is dat de kosten van een website niet standaard zijn, vooral als deze is bedacht en ontworpen in een strategisch en functioneel perspectief om communicatie- en marketingdoelstellingen te bereiken.

De prijs van een website is afhankelijk van jouw wensen en eisen. De gemiddelde prijs voor een website gemaakt door Delagoo is ongeveer 2500 euro.

Als je een nieuwe website nodig hebt, is de prijs bijvoorbeeld afhankelijk van de functionaliteit. Daarmee bedoelen we precies welke functies de responsive website moet hebben.

Kan het zijn dat de website een groot aantal subpagina's moet hebben, een geïntegreerd boekingssysteem of misschien wel de mogelijkheid voor de klant om in te kunnen loggen? Dit alles, en meer kan van invloed zijn op de kostprijs.

Benieuwd naar de prijs van jouw WordPress website? Neem dan contact met ons op voor een gratis offerte op maat.

website prijs

De kosten van elke website zijn variabel

Om te beantwoorden hoeveel het kost om een ​​professionele website te maken, moet je er ten eerste rekening mee houden dat de kosten voor het maken van een website erg kunnen variëren. In werkelijkheid zal alles afhangen van de behoefte van jouw bedrijf.

Als je bedrijf bijvoorbeeld een basiswebsite nodig heeft om het merk te promoten, om gevonden te worden door de consument of om hen op de hoogte te houden van het nieuws op je blog, kunnen de kosten voor de ontwikkeling van zo een website veel betaalbaarder zijn.

Aan de andere kant, als je bedrijf een completere website nodig heeft, in staat is om toegang te beheren, klanten te registreren, te integreren met sociale media netwerken, verschillende tabbladen en tools te hebben, kunnen de kosten doorgaans hoger liggen.

En hoeveel kost een webshop? Sites met e-commerce functies kunnen duurder worden omdat ze robuustere programmering vereisen, waarbij bijvoorbeeld voorraadverwerkingsplatforms moeten worden geïntegreerd en een veel grotere hoeveelheid informatie kunnen verwerken.

web design prijzen

Jouw website is een verkoper die de klok rond werkt

Jouw website is het gezicht van je bedrijf op internet - en jouw online aanwezigheid is nu nog belangrijker dan ooit. Vandaag vindt vrijwel iedereen het ideale product of dienst via de zoekresultaten op Google.

Daarom moet je de prijs van jouw website zien als investeren in een extra verkoper in het bedrijf. Want een website met de juiste inhoud en het juiste design kan je 24/7 veel vragen en nieuwe potentiële klanten opleveren. Dit bespaart je veel tijd en je kunt direct beginnen met het sluiten van verkopen zodra klanten contact met jou opnemen.

Wanneer jouw diensten en producten duidelijk en professioneel worden uitgelegd en gepresenteerd op je website, hebben jouw potentiële klanten doorgaans minder vragen wanneer ze contact met jou opnemen.

Ze kopen, boeken en krijgen offertes omdat de website hun eerste vragen al heeft beantwoord.

website 24 7

Wat wil je bereiken?

Het eerste wat we vragen aan iedereen die contact met ons opneemt is: "Wat wil je bereiken met je website?" Zonder een goed antwoord hierop is wat de website kost, doet en eruit ziet totaal irrelevant.

Veel mensen hebben een goed imago en specifieke doelen voor wat ze willen bereiken met hun nieuwe website, terwijl anderen een traject doorlopen om helder te krijgen wat ze met de nieuwe site willen bereiken.

Factoren die de prijs van je website bepalen

We krijgen vaak de vraag "Wat kost een website laten maken?" en dat begrijpen we maar al te goed. Een nieuwe website kan een ondoorzichtig product lijken, waarbij het zonder technische kennis moeilijk is om te weten wat de all in prijs uiteindelijk wordt.

De prijs is een algemene beoordeling van verschillende factoren. Maar waardoor stijgt de kostprijs van een website laten bouwen? We sommen de verschillende factoren even voor je op.

Type website

De eerste factor die de website kosten bepaalt is het type, dat de complexiteit weerspiegelt.

Wat voor website heb je nodig? Wil je producten en diensten online verkopen? Dan heb je een webshop nodig. Of heb je misschien een site nodig die jouw bedrijf het beste vertegenwoordigt en die benadrukt wat je beter doet dan jouw concurrenten. Of misschien heb je een uitgebreide website nodig die deels zakelijk en deels e-commerce is.

Domeinnaam

De domeinnaam is het adres van jouw website. Deze adressen zijn uniek en kunnen worden gekocht bij domeinregistreerders.

Domeinnamen kunnen voor één of meerdere jaren worden gekocht en moeten worden verlengd wanneer hun abonnement verloopt, anders komen ze beschikbaar voor iemand anders. In die zin kunnen domeinen als verhuurd worden beschouwd.

Het achtervoegsel van de domeinnaam, bijvoorbeeld .com of .be, wordt topleveldomein (TLD) genoemd en is van invloed op de kostprijs.

Een domeinnaam kan variëren in prijs. Deze ligt meestal tussen de 5 en 50 euro. Als je je website laat maken bij Delagoo krijg je het eerste jaar je domeinnaam gratis!

domeinnaam

Hosting

Hosting is de dienst die de website toegankelijk maakt op het internet. Een hostingaccount geeft je ruimte op de server waar je jouw site kunt plaatsen.

Nadat je de site op de server hebt geplaatst, configureer je jouw domein om ernaar te linken en wanneer mensen jouw domeinadres bezoeken wordt de pagina weergegeven.

Hostingdiensten worden normaal gesproken maandelijks betaald, maar er kunnen kortingen zijn op langlopende abonnementen. Prijzen zijn afhankelijk van het bedrijf, het type hosting en de serverspecificaties.

De site van een klein bedrijf met weinig verkeer, vereist geen hoge kosten voor hosting. Ondertussen zal een populaire en drukbezochte site hoogstwaarschijnlijk hosting als voornaamste bedrijfskosten hebben. Bij Delagoo krijg je bij het laten maken van een website je hosting het eerste jaar gratis.

SSL certificaat

Samen met een domeinnaam ontvang je het SSL certificaat in het pakket.

Het beschermt de overdracht van vertrouwelijke informatie, geeft een gevoel van veiligheid en bevestigt vooral de geloofwaardigheid van de site. Het is cruciaal bij het maken van een professionele site omdat 84% van de mensen de aankoop opgeeft als deze niet bestaat.

Er zijn verschillende soorten van dit certificaat, maar de meest eenvoudige versie is voldoende voor een kleine winkel of bedrijfswebsite. De prijs is ongeveer 100 euro per jaar.

beveiliging website

Aantal pagina's en de hoeveelheid inhoud op de website

Hoe meer pagina's en content er moet worden gemaakt, hoe meer tijd het kost, wat van invloed is op de kosten. Er kunnen ook pagina's zijn die er op een specifieke manier uit moeten zien en die een speciale stijl nodig hebben.

De complexiteit van het webdesign

Heb je al een grafisch charter? Is je logo al ontworpen? Heb je specifieke wensen omtrent het webdesign? Heb je al een mockup gemaakt?

Als je zelf al een grafisch idee met kleuren, lettertypen en een redelijk goed gedefinieerd ontwerp hebt, wordt het werk van de webdesigner gemakkelijker gemaakt en kost het ook minder tijd. Als je daarentegen alles van A tot Z moet bedenken, dan is er meer denkwerk en zijn de kosten hoger.

wordpress web design

Gebruikersregistratie

Er zijn websites waar de gebruiker zich kan registreren en zijn profiel kan aanmaken. Dit maakt het bijvoorbeeld mogelijk om de inhoud te personaliseren volgens individuele voorkeuren of om de verkoop te vergemakkelijken.

Om zo'n site te hebben, is het echter nodig om onder andere een administratiepaneel, een database op te zetten en een SSL-beveiligingscertificaat toe te voegen.

Functionaliteit

De functionaliteit gaat over de technische ondersteuning van je website, zoals fotogalerijen en webformulieren. Hoe meer functionaliteiten je nodig hebt, hoe hoger de kosten.

Vrijwel alle functionaliteiten die je kunt bedenken zijn waarschijnlijk al beschikbaar als een gratis plug-in of module voor een CMS zoals WordPress. Ze kunnen eenvoudig aan jouw website worden toegevoegd maar moeten worden geconfigureerd en aangepast.

Indien je een webshop laat ontwikkelen zijn functies zoals voorraadbeheer, betalingsopties, verzendopties en aantal pagina's vaak nodig om de bedrijfsvoering te ondersteunen. De websitekosten van een virtuele winkel zijn meestal hoger vanwege deze complexe website functies.

Online marketing

Iets wat wij beschouwen als de best mogelijke start bij een professionele website laten maken is een goede online marketing strategie. Wens je meer merkbekendheid? Dan helpt sociale media marketing je je doelgroep snel te bereiken.

Wil je dat je website meteen zichtbaar is in zoekmachines? Dan is search engine advertising de ideale strategie. Hierbij is je website meteen zichtbaar in Google en betaal je een bedrag wanneer iemand op je advertentie klikt.

Zoekmachine optimalisatie is een meer langdurige manier om strategisch te werk te gaan om op gewenste zoekwoorden hoger in de zoekresultaten te komen. Hierbij optimaliseren we je website om in de zoekresultaten op een zoekmachine te komen.

SEO copywriting speelt hierbij een belangrijke rol in hoe zoekmachines je webpagina ervaren. Om een ​​website hoog in Google te laten komen moet er relevante content en correct geschreven teksten zijn.

Dit is ook belangrijk voor bezoekers om een ​​goed beeld te krijgen van waar elke pagina over gaat.

online marketing bureaus

Interactiviteit

Het plaatsen van interactieve elementen op jouw website is de laatste belangrijke factor die van invloed is op de kosten van een website bouwen.

Wat is de kostprijs van het maken van een website als je interactiviteit toevoegt? Dat hangt ervan af. Iets eenvoudigs als een klikbare knop of pop-upformulier kan een conversie (belangrijke actie) uitlokken zonder de lay-out te verbreken. Maar animaties en video's kunnen de gemiddelde kosten van een website verhogen.

Prijs is de belangrijkste indicator van kwaliteit

Bij het laten maken van een website is de algemene regel: hoe meer je betaalt, hoe meer je krijgt. Als je het maken van jouw website overlaat aan professionele webdesigners, krijg je uiteindelijk de website die je wilt.

Als je je website vanaf het begin laat bouwen door experts heb je een goede zoekmachine optimalisatie, een modern webdesign dat de huidige trends volgt, design aangepast aan mobiele apparaten (responsive design) enz.

Hoewel je meer betaalt voor een website laten maken, ben je verzekerd van een geweldige site, want elke websitebouwer staat achter zijn werk en zal er alles aan doen om een ​​tevreden klant te krijgen.

Als je een zeer goedkope website laat maken, is het eigenlijk niet "goedkoop". Een dergelijk product is over het algemeen van slechte kwaliteit en vereist uiteindelijk een constante optimalisatie die je uiteindelijk meer kost dan wanneer je al vanaf het begin de hulp van een professionele webdesigner zou inroepen.

Dergelijke sites hebben meestal geen responsive design, laden langzaam, zijn vaak niet beveiligd, worden niet of slecht gerangschikt in een zoekmachine zoals Google enzovoort.

kwaliteit complexe websites

Hoeveel kost het om een website te onderhouden?

Elke website die met een CMS (content management systeem) is gemaakt heeft na verloop van tijd updates en onderhoud nodig.

Het is belangrijk dat websites regelmatig worden bijgewerkt om de veiligheid te waarborgen en om bij te blijven met de nieuwe versies van de programmeertalen waarmee ze zijn gemaakt.

Om deze reden is het noodzakelijk om regelmatig het CMS van de site te updaten. Deze operatie kan min of meer eenvoudig zijn, afhankelijk van de aanpassingen die voor de klant zijn gemaakt.

De kosten om WordPress up-to-date te houden, met alle plug-ins, thema's en gerelateerde aanpassingen beginnen vanaf ongeveer 30 euro per maand. De kostprijs is afhankelijk van het onderhoudscontract.

investeren in website onderhoud

Waarom is website onderhoud belangrijk?

Met de groei van de online gebruikerseisen, is het nu een basis verwachting dat een professionele zakelijke website vlekkeloos en soepel zal werken. Ik denk dat je ook vaak websites tegenkomt waar je iets wilde doen, zoals een bericht sturen, maar het contactformulier niet werkte.

In 90% van de gevallen verlaten gebruikers met zulke kleine fouten de site als ze hun doel na meerdere pogingen niet hebben bereikt.

Helaas is het verwaarlozen van onderhoudstaken een veel voorkomend fenomeen, hoewel de onderhoudskosten van een website veel lager zijn dan de kosten van het maken ervan.

Met een slecht werkende website kun je meer geld verliezen dan je denkt en in extreme gevallen kan je hele website uitvallen als het wordt gehackt omdat je weigerde te betalen om continue updates te installeren.

Professionele websites hebben daarom constant onderhoud nodig. Benieuwd naar ons prijzen voor onderhoud? Ontdek onze onderhoudspakketten en bestel ze eenvoudig.

Complete en betaalbare websites door Delagoo

Wanneer je een nieuwe website bij Delagoo laat maken, voel je al snel onze betrokkenheid bij jouw bedrijf.

Al in de eerste gesprekken spannen we ons in om je huidige uitdagingen en kansen te begrijpen. Een goed begrip van je bedrijf is noodzakelijk om het best mogelijke doel met jouw project te behalen.

Het is belangrijk dat je het gevoel krijgt dat we medeverantwoordelijkheid nemen en oprechte interesse tonen. Jouw online succes is ons doel, of je nu "gewoon" een website laat maken of je online marketing door ons laat uitvoeren.

hoeveel kost een website

Verhoog je omzet en bespaar tijd met een professionele website

Bij het maken van jouw website kiezen we de beste strategieën voor de best mogelijke zichtbaarheid van jouw bedrijf in de online wereld. Het hebben van een moderne en functionele website is tegenwoordig letterlijk een vereiste.

Je kunt alles op je eigen website hebben. Van de  introductie van  je bedrijf, het  portfolio van  jouw werkresultaten, de  prijslijst van  producten tot de belangrijkste - contactgegevens .

Veel kleine bedrijven en de meeste ondernemers van KMO's twijfelen nog steeds aan het belang van een website laten bouwen, maar we kennen niemand wiens onderneming zou verslechteren op basis van een mooie website. Integendeel, de resultaten spreken voor zich.

Ben je eigenaar of manager van een bedrijf en staat je bedrijf nog niet op de digitale kaart? Of ben je niet tevreden over het uiterlijk van jouw huidige website of het resultaat? Aarzel in dat geval niet om contact met ons op te nemen voor een verkennend gesprek.