SEO copywriting

SEO copywriting

SEO gerichte teksten waarmee jouw website online wordt gevonden

SEO copywriting heeft de kracht om een ​​enorm verschil te maken voor jouw bedrijf.

De juiste balans tussen goede zoekwoorden en boeiende content helpt je om meer gevonden te worden in de zoekresultaten, meer conversies te genereren en dus ook meer van jouw producten of diensten te verkopen. Nu er steeds meer mensen producten en diensten online zoeken, is de content die je op jouw website plaatst cruciaal voor het succes van je bedrijf.

Bij Delagoo schrijven we SEO gerichte teksten die goed scoren in verschillende zoekmachines en jouw organisch websiteverkeer instant verhoogt. Of je nu nieuwe pagina's of bloginhoud nodig hebt, wij hebben de expertise in huis om jouw bedrijf te laten groeien door middel van zoekmachine optimalisatie technieken zoals SEO copywriting.

Heb je het gevoel dat je website geen krachtig verhaal vertelt? Onze SEO copywriters zorgen ervoor dat jouw content opvalt in elke zoekmachine. Contacteer ons vandaag nog via e-mail, telefoon of onze website.

Wat is SEO copywriting?

SEO copywriting is een belangrijk onderdeel van SEO. SEO staat voor Search Engine Optimization (zoekmachine optimalisatie) en is het optimaliseren van een website met als doel om meer verkeer naar je website te leiden en beter te scoren in een zoekmachine zoals Google.

SEO copywriting is het schrijven van aantrekkelijke copy om je online content hoger te laten scoren in zoekmachines zoals Google en Bing.

Met online content bedoelen we alle informatie die op internet staat zoals een website, artikel of een blog. Goede SEO copy schrijven helpt jouw ​​webpagina’s hoger te scoren door kwalitatief verkeer naar je website te leiden.

Het doet dit door intelligent gebruik te maken van de zoekwoorden (keywords) die je potentiële klanten in de zoekbalk van Google intypen wanneer ze op zoek zijn naar een product of dienst die je aanbiedt.

seo copywriting

Een uniek marketingverhaal creëren

De echte vaardigheid met SEO copywriting is precies weten waar deze keywords moeten worden geplaatst, zodat ze niet alleen hoog scoren in zoekmachines, maar ook opgaan in een uniek  marketingverhaal waar je lezers van genieten en waarmee ze zich bezighouden.

Dat betekent niet alleen het gebruik van zoekwoorden in de koppen en de paragrafen, maar ook in de achtergrondinstellingen van een webpagina, zoals meta descriptions en afbeeldingtags.

Veel meer dan alleen schrijven

Een goede SEO-copywriter kan elk on page SEO element vakkundig in de content verwerken om een ​​consistent en meeslepende boodschap te creëren dat volledig is geoptimaliseerd voor zoekmachines.

SEO-rijke inhoud omvat ook de plaatsing van links en ankerteksten om het verhaal te ondersteunen en de lezer naar andere nuttige en relevante bronnen te verwijzen.

Geweldige SEO content maakt ook gebruik van afbeeldingen, foto's, diagrammen, infographics, enz. om de belangrijkste punten te illustreren en te voorkomen dat de tekst te saai wordt.

Afbeeldingen van het juiste formaat en de alt tekst van afbeeldingen zijn ook een nuttige SEO indicatoren.

Samenvattend is SEO copy schrijven dus een kunst om ervoor te zorgen dat je online inhoud wordt gevonden wanneer mensen Google zoeken op specifieke termen of Google een vraag stellen.

seo copywriter

Wat houdt SEO copywriting in?

Zoekwoordonderzoek

Een SEO copywriter doet altijd eerst een zoekwoordonderzoek. Bij een keyword research identificeer je specifieke zoekwoorden die overeenkomen met jouw bedrijf en datgene waarnaar je klanten naar op zoek zijn, terwijl je tegelijkertijd rekening houdt met je concurrentie.

Door de juiste keywords in de content van je website te gebruiken, stijgt deze beter in de ranking van Google.

keywords research

Concurrentieonderzoek

Na het zoeken naar gerelateerde trefwoorden begint de SEO copywriter met een diepgaand onderzoek naar de verschillende markttrends en concurrenten.

We gebruiken de nieuwste marketing tools om je content te plannen en te strategiseren volgens het Google-algoritme. Zo vinden we betere SEO kansen voor je bedrijf.

concurrentieanalyse

SEO teksten schrijven

Teksten schrijven van hoge kwaliteit is één van de belangrijkste elementen van SEO copywriting.

Door specifieke keywords te targeten en een aantrekkelijke tekst met de bijhorende content te maken, kan Google je site gunstig en misschien zelfs wel op de eerste plaats rangschikken.

De beste on page SEO strategie stemt de tekst van jouw website af op het zoekwoord, de behoeften en wensen van jouw klanten, terwijl je tegelijkertijd de stijl en het verhaal van jouw bedrijf overbrengt waar jouw klanten van houden.

seo teksten

Meta description

De meta description is een korte tekstparagraaf in de HTML van een webpagina die de inhoud beschrijft. De metabeschrijving verschijnt dan onder de titel en de URL van je pagina in de zoekresultaten. Dit wordt ook wel een meta-tag genoemd.

Het is een belangrijk onderdeel van technische SEO maar ook een noodzaak bij SEO copywriting. Deze beschrijvingen zijn de manier waarop zoekmachines erachter komen waar jouw website over gaat.

Ze helpen verschillende zoekmachines te begeleiden om die zoekers die op zoek zijn naar jouw producten en diensten naar de website van jouw bedrijf te leiden.

Interne en externe links

Ten slotte linken we in de tekst naar andere webpagina's om gebruikers zo lang mogelijk op je site te houden. Dit is een geweldige manier om bezoekers naar andere content op jouw site te leiden.

Je kunt ook links plaatsen naar externe websites als hun content enige waarde aan je pagina geeft om je bezoekers meer informatie te geven over een bepaald onderwerp.

interne en externe links

Waarin verschilt SEO copywriting van traditionele copywriting?

SEO copywriting verschilt van traditionele copywriting omdat je met de inhoud je doel bereikt door hoog te scoren in Google of een andere search engine.

Traditionele copywriting is bedoeld om mensen ertoe aan te zetten actie te ondernemen in de vorm van iets te kopen of onderdeel te worden van de levensstijl van een merk.

SEO copywriting doet hetzelfde, maar de belangrijkste prioriteit is om gevonden te worden in zoekmachines. Je zou kunnen zeggen dat je met traditionele copywriting één doelpubliek hebt en met SEO copy twee doelgroepen.

Hoewel SEO copywriting een term is in het woordenboek van de online marketing industrie, is het nog steeds belangrijk om een ​​onderscheid te maken tussen het schrijven van SEO inhoud en copywriting.

Bedrijven en merken gebruiken copywriting om hun doelpubliek te overtuigen om producten of diensten te kopen en SEO copywriting helpt bedrijven om doelmarkten te bereiken met verbeterde rankings.

Waarom is SEO copywriting belangrijk voor jouw website?

Meer klanten

SEO copywriting is belangrijk voor je website omdat het zorgt voor meer verkeer en dit verkeer snel omzet in leads/klanten.

Ook al is je website helemaal technisch in orde voor SEO, zelfs de meest geoptimaliseerde website zal moeite hebben om te converteren als deze geen boeiende inhoud heeft die inspeelt op de behoeften van het doelpubliek.

Hoger ranken in zoekmachines

Tegelijkertijd kan je website geweldige inhoud hebben, maar als deze niet is geoptimaliseerd voor zoekmachines, zal deze niet werken om organisch verkeer aan te trekken.

Als je gewoon inhoud schrijft en op je site plaatst of inhoud maakt die boordevol zoekwoorden zit om het algoritme te misleiden dan zal je moeite hebben om het verkeer en de conversies te zien die je verdient.

Betere website autoriteit

Het hebben van zoekmachine geoptimaliseerde teksten op je website is absoluut essentieel als je organisch verkeer wilt genereren dat makkelijk resultaat oplevert.

Het is de ideale strategie om je te onderscheiden van je concurrentie. Bovendien trekt kwaliteitsvolle content ook backlinks aan van andere websites waardoor je de autoriteit van je website verbetert.

Heeft je bedrijf nog geen website of wil je je site in een nieuw jasje? Je kan betaalbaar een winstgevende website laten maken door Delagoo. Contacteer ons en krijg snel een offerte op maat.

Voordelen van geweldige copy

Onze website- en SEO copywriters produceren unieke inhoud van hoge kwaliteit die winstgevende resultaten oplevert voor jouw bedrijf. Als SEO en online marketing experts begrijpen we hoe belangrijk het is om inhoud voor zoekmachines te optimaliseren.

We hanteren een ethische benadering van SEO door inhoud van hoge kwaliteit te creëren die op een natuurlijke manier relevante zoekwoorden bevat.

Werk samen met Delagoo en je hoeft je geen zorgen te maken over inhoud van lage kwaliteit, dubbele content of overmatige keywords die problemen voor je bedrijf veroorzaken. Hier zijn enkele voordelen van SEO copywriting:

Verbeterde SEO en Google rankings

SEO copy schrijven is geen eenmalige handeling, maar iets dat regelmatig moet worden gedaan. Gebruikers in Google komen terug als ze zien dat je website regelmatig nieuwe en zinvolle inhoud biedt. Zo verbeteren we de vindbaarheid van jouw site met boeiende content.

Meer merkbekendheid

SEO copywriting is cruciaal voor het creëren van merkbekendheid. Content maakt het voor mogelijke klanten gemakkelijker om je merk te vinden en zich ermee te identificeren. Ook helpt relevante inhoud je om meer links op jouw website te krijgen die naar jouw site leiden (backlinks).

Klantenloyaliteit

Een goede website of blog en nieuwsinhoud is cruciaal om je doelgroep aan te trekken en te binden. Geef ze inhoud die hun vragen beantwoordt, hun interesse wekt en aan hun behoeften voldoet, en je zult merken dat je al snel hun go-to-bron voor informatie wordt.

Organisch verkeer genereren

Natuurlijk is het niet alleen de inhoud van jouw website, artikel of blog die ertoe doet. Extern gepubliceerde inhoud, zoals blogberichten op websites en publicaties van derden, updates op sociale media en persberichten, dragen allemaal bij aan je digitale marketing en helpen om verkeer terug naar jouw website te leiden.

Wij zijn experts in het creëren van content voor alle digitale mediakanalen en helpen je graag met het targeten van de juiste content, bij de juiste doelgroep, om traffic naar je website te genereren.

analytics online marketing

Verbetert de ervaring op je website

SEO copywriting verbetert de klantervaring en stelt gebruikers in staat om snel actie te ondernemen na het lezen

van jouw webpagina. Doordat wij ervoor zorgen dat je website up-to-date is, kan je meer leads voor je bedrijf genereren.

SEO teksten schrijven is de beste manier om te communiceren met je huidige en potentiële klanten. Je kunt ze hiermee laten zien wat jouw zaak onderscheidt van andere bedrijven op een manier die zij begrijpen.

Hierdoor kunnen ze actie ondernemen nadat ze je pagina hebben gelezen - of het nu gaat om een aankoop of gewoon om een andere pagina op je website te bezoeken.

online marketing groei

Onze werkwijze bij SEO copywriting

Voorbereiding: keyword research en concurrentieanalyse

De voorbereiding is een super belangrijke fase van SEO copywriting. Hier besteden we veel aandacht en tijd aan zodat we waardevolle webpagina’s creëren en het de gewenste resultaten oplevert.

De twee belangrijkste elementen bij onze voorbereiding is een zoekwoordonderzoek en een concurrentieonderzoek. Het vinden van zoekwoorden die het meeste potentieel hebben om jouw zichtbaarheid in de zoekresultaten te vergroten en je websiteprestaties te verbeteren is hierbij cruciaal.

We houden daarnaast steeds rekening met de zoekintentie van de gebruikers zodat we met jouw pagina de juiste oplossing kunnen bieden voor de zoeker.

Na het kiezen van de meest geschikte keywords analyseren we wie je sterkste concurrenten zijn. We bestuderen hun webpagina’s nauwkeurig van inhoud lengte tot metagegevens.

Zo vullen we het gat dat jouw concurrenten achterlaten en bieden we hoogwaardige content voor jouw websitebezoekers.

Een relevante en converterende tekst schrijven

Na onze voorbereiding gaan we aan de slag om een mooi stukje SEO-geoptimaliseerde content te maken.

Hierbij is het belangrijkste doel om niet alleen indruk te maken op de gebruikers, maar ook op Google-crawlers.

Als we schrijven beginnen we steeds met een opvallende introductie en titel. Met een goede introductie wekken we meteen interesse en zorgen we ervoor dat je bezoekers langer op je website willen blijven.

Hierna schrijven we verder een boeiende en gestructureerde tekst dat past bij het zoekwoord.

We voorzien je webpagina van de juiste contentstructuur met voldoende paragrafen en opvallende koppen die aanmoedigen om verder te lezen.

Visuele elementen toevoegen

Om de SEO tekst leesbaar en aantrekkelijk te maken voegen we visuele elementen toe zoals afbeeldingen, infographics en video's.

We zorgen voor voldoende elementen en optimaliseren deze voor zoekmachines. Dit maakt de lezer dan ook meer betrokken bij je inhoud. Zo zijn bezoekers ook meer geneigd om je webpagina op sociale media kanalen te delen.

Dit geeft aan Google een sterk signaal dat je boeiende content aanbiedt. Als beloning zal je website dan ook hoog in de zoekresultaten verschijnen.

Inhoud publiceren op de website

Na het schrijven van een geweldige tekst met de bijhorende visuele elementen zijn we klaar om het te publiceren op je website.

In deze stap lezen we de tekst meermaals na en controleren we het op het gebruik van keywords. Vervolgens zorgen we voor een perfecte titeltag en metabeschrijving zodat jouw resultaat in Google sterk opvalt.

Content up-to-date houden

Veel copywriters hebben de neiging hun webpagina's te verwaarlozen nadat ze deze hebben gepubliceerd. Bij Delagoo weten we dat dezelfde content niet eeuwig meegaat.

Het up-to-date houden van pagina’s is dan ook de sleutel tot het blijvend succes van jouw bedrijf. Zo volgen we op regelmatige basis de resultaten van je SEO tekst op en schaven we deze steeds bij waar nodig.

goede seo ranking

Laat unieke SEO copy schrijven door een gedreven team

Geen klus is te groot of te klein voor ons SEO bureau. Of je nu een paar aanpassingen aan de inhoud van je website of een doorlopende SEO strategie nodig hebt, we stemmen onze diensten graag af op jouw behoeften.

Delagoo helpt jouw positie in de zoekresultaten van Google te verbeteren door voor zoekmachines geoptimaliseerde teksten en content te leveren.

Daarnaast hebben we de kennis en ervaring in huis om de totale online marketing voor jouw bedrijf te verzorgen. Neem contact op met ons en zie je bedrijf groeien.