Social media marketing

Ga voor meer merkbekendheid, betrokkenheid en websiteverkeer

Til je bedrijf naar een hoger niveau met social media marketing

Facebook, Twitter, Instagram, LinkedIn, PinterestYouTube, Snapchat en vele andere kanalen maken voor miljarden gebruikers deel uit van hun dagelijkse leven.

Het is de laatste jaren niet meer weg te denken uit ons bestaan. Het gebruik van Facebook strekt zich uit tot meer dan een kwart van de wereldbevolking, dat zijn meer dan 2 miljard actieve gebruikers. 

Geen wonder dat deze netwerken zo’n waardevol online marketing middel voor bedrijven zijn geworden! Wij bij Delagoo, een digital agency in Mechelen helpen jou om snel jouw verhaal te delen met je doelgroep via het juiste social media kanaal

Of je nu wilt adverteren of je verschillende kanalen wilt laten beheren en aantrekkelijke content wilt laten schrijven, wij hebben alle kennis en ervaring in huis om topresultaten te behalen voor elk bedrijf.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis offerte!

Wat is social media marketing?

Social media marketing is een vorm van online marketing waar jouw bedrijf mee wordt gepromoot bij potentiële klanten via verschillende social media platformen.

Dit omvat het gebruik van content marketing op jouw social media profielen, het betrekken van volgers, adverteren van producten op social media kanalen en het uitvoeren van een analyse van je resultaten.

De belangrijkste platforms op dit moment zijn Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn en Pinterest.

Er zijn twee hoofdvormen van social media marketing: social media management en social media adverteren.

social media marketing
facebook advertising
online marketing boost

Social media management

Met social media management creëren, posten, promoten en schrijven wij content op kanalen als Instagram, Facebook en Twitter. Dit is een fundamenteel onderdeel van social media marketing.

 Het gaat erom interactie te hebben met jouw doelgroep en vertrouwen op te bouwen dankzij boeiende posts en content te plaatsen zoals foto’s, video’s of nieuws en berichten over je bedrijf. 

Hier is het doel dat volgers of social media gebruikers je posts liken, er reacties op posten, vragen stellen, een bericht sturen of doorgestuurd worden naar je website.

Deze social media strategie helpt ondernemingen hun online ervaring te personaliseren en zich in het begin te onderscheiden van bestaande concurrenten. Hierbij is community management zeker belangrijk.

Als mensen natuurlijk regelmatig jouw social media content zien en erbij betrokken zijn, gaan ze na verloop van tijd steeds meer producten of diensten bij jou willen kopen. De beste platforms om up to date te houden zijn hierbij Facebook en Instagram. 

Content planning

Als het gaat om het beheer van sociale media, is er consistentie nodig. Welke frequentie of tijd van posten je ook kiest, je moet dit wel consequent doen.

Indien je aandacht wilt trekken van bestaande en nieuwe klanten en het idee hebt om je volgers op je kanalen te vergroten, post dan regelmatig hoogwaardige content. 

Een goede social media strategie om toe te passen is een content planning waarin staat wanneer en welke posts en onderwerpen je op welke kanalen gaat zetten.

Het werken met een kalender voor het beheer van social media blijft een heel sterke aanpak om elk bedrijf op het goede spoor te houden. Wij kunnen dit plan aanpassen op een manier die past bij je bedrijf.

Social media adverteren

Het andere belangrijke onderdeel van social media marketing is social media advertising. Hierbij maken wij gebruik van ads op sociale media kanalen om verkeer naar een externe locatie te nemen zoals bijvoorbeeld jouw website. 

Alle ads worden dan weergegeven als gepromote berichten als iemand door Facebook, Instagram, YouTube of een ander noodzakelijk social media platform scrolt. Social media ads richten jouw content op het juiste platform aan mensen die mogelijk naar jouw product zoeken.

facebook marketing

Het is dus handig om te weten welke netwerken goed bij jouw doelgroep passen. 

Hierbij wordt vaak voor een Facebook advertising strategie gekozen omdat een groot deel van de bevolking op dat noodzakelijk platform aanwezig is.

Deze digitale marketing strategie blijft heel belangrijk als jij snel een groot aantal nieuwe klanten wilt aantrekken. 

Het gaat verder nog een extra boost geven als je het doet combineren met andere marketingstrategieën waaronder adverteren op Google of zoekmachine optimalisatie

Lees meer informatie hierover op onze website.

Waarom adverteren op social media?

Social media platformen zijn kanalen waar jouw toekomstige klanten steeds meer tijd op doorbrengen. 

Het is dus ‘the place to be’ voor bedrijven.

Interactie tussen je bedrijf en jouw doelgroep kan gemakkelijk zijn als je actief bent op de platformen die zij het vaakst gebruiken. 

Als je geen gebruik maakt van sociale media advertenties loop je mogelijk duidelijke kansen mis die ervoor zorgen dat je nieuwe leads aantrekt en dat jouw bedrijf en je doelgroep met elkaar in contact laat komen. 

instagram marketing

Adverteren op Facebook en Instagram

Facebook is het soort website dat wordt gerangschikt als de op een na populairste ter wereld. Het genereert dagelijks miljarden ‘vind-ik-leuks’ en sinds 2018 heeft Instagram met succes 1 miljard maandelijkse actieve gebruikers gewonnen!

Je kunt hiervoor gebruik maken van tools zoals bijvoorbeeld Facebook Business Manager waarbij je met zeer specifieke en gedetailleerde targeting je doelgroep kunt benaderen. 

Of het nu je business doel is om een heel sterke branding te genereren, je verhaal beter over te brengen, meer verkeer te zien naar je website of conversies te stimuleren – Delagoo biedt het allemaal!

LinkedIn advertising

LinkedIn advertising

LinkedIn bestaat uit 450 miljoen gebruikers. Hierbij worden er connecties gelegd tussen gebruikers en bedrijven.

Wat het echt onderscheidt van andere sociale media netwerken is het doelpubliek.

Het is gericht op werk. Als jouw belangrijkste doelgroep geschoolde professionals met werkervaring zijn, is social media marketing met LinkedIn misschien wel de beste keuze. 

Afhankelijk van jouw doel voor je social media project is LinkedIn een handig kanaal om jouw bedrijf te helpen om klanten aan te trekken en te groeien.

De voordelen van social media marketing

Social media gebruiken in jouw strategie biedt tal van voordelen. Hieronder sommen we even op welke pluspunten het kan hebben voor jouw bedrijf.

Meer merkbekendheid

merkbekendheid

De laatste jaren is naamsbekendheid krijgen één van de belangrijkste doelstellingen van iedere onderneming geworden. 

Dat komt omdat consumenten graag een product willen kopen bij merken die ze herkennen. Gelukkig doet social media marketing jouw branding enorm gemakkelijk en effectief opbouwen.

Met social media marketing heb jij een voordeel ten opzichte van traditionele marketing omdat je jouw merk hiermee sneller en gemakkelijker onder de aandacht laat brengen aangezien veel mensen de sterke content van je advertentie zien.

Betaalbare online marketing strategie

Vergeleken met traditionele digital marketingmethoden heeft sociale media marketing zowel een groter bereik als lagere kosten.

De reden dat sociale media best goedkoop is, is vanwege het enorme aantal mensen dat er gebruik van maakt en het gebrek aan adverteerders die erop actief zijn.

Bereik de juiste doelgroep

doelgroep targeting

Social media advertenties leveren alleen maar krachtige mogelijkheden voor targeting aan bedrijven. Hierdoor kunnen we de juiste doelgroep aantrekken door hen een verhaal te vertellen met content en samen het meeste uit jouw budget halen.

Met mogelijkheden voor advertentietargeting, waaronder demografische informatie, de locatie, taal, interesses en zelfs online gedrag, bereik je dankzij community management specifieke groepen.

Bouw klantenloyaliteit op

Klanten volgen accounts, delen posts en plaatsen graag reacties bij content van merken die ze leuk vinden. Maar wat interessant is, is dat 53% van de klanten die jouw bedrijf volgen waarschijnlijk specifiek loyaal zijn aan je merk.

Als klanten jou volgen, zullen ze eerder voor jou kiezen dan voor jouw concurrenten. Indien het trouwe klanten zijn, zullen ze bovendien zelf meer bezoekers naar jouw website trekken.

Meer kwalitatief websiteverkeer

websiteverkeer

Sociale media is een geweldige kans om meer verkeer naar je website te leiden.

Op de meeste sociale media platformen mag je content creëren met een duidelijke link naar je website. Je kunt als je content marketing goed is toegepast je publiek verleiden om op de link te klikken. 

Dit leidt ze naar je site waar ze meer over jouw bedrijf en merk te weten kunnen komen en een idee over je krijgen. Het is een unieke aanpak om je publiek meer vertrouwd te maken met je merk en je te onderscheiden van concurrenten. 

Snel hoger in zoekmachines

hoger in google

Zoekmachine optimalisatie is de beste manier om ervoor te zorgen dat consumenten je website zo goed mogelijk kunnen vinden via elke zoekmachine.

Zoekmachines zoals Google leggen hun ranglijst onder andere vast op basis van de aanwezigheid op sociale media omdat Google weet dat een sterk merk bijna altijd social media gebruikt. 

Actief zijn op deze kanalen vertellen zoekmachines dat jouw merk en content belangrijk en betrouwbaar is.

Overtuig je websitebezoekers opnieuw met retargeting

Je kunt je websitebezoekers elke keer opnieuw bereiken met retargeting. Dit is een heel invloedrijke strategie waarmee we werken als je kiest om advertenties te plaatsen via een beschikbaar social media platform net als Facebook.

Over het algemeen koopt alleen maar 2% van de klanten daadwerkelijk producten tijdens hun eerste bezoek aan jouw site. Elke advertentie kan helpen om die andere 98% te benaderen. Hierbij tonen we hen een retargeting advertentie.

Rendement verhogen

Social media marketing werkt best goed om jouw investeringsrendement te verhogen aangezien de kosten van adverteren op sociale media kanalen vaak lager zijn dan het rendement zodat je meer inkomsten krijgt.

Omdat je dit soort van digital marketing gebruikt, kan je iedereen die je wilt bereiken door eenvoudig advertenties te targeten, waardoor ze je advertentiekosten naar beneden halen.

Delagoo, jouw partner in social media marketing

social media netwerken

Naarmate de internet community groeit en verandert, moeten campagnes op sociale media één stap voor blijven.

Of je nu het bereik, het aantal likes, reacties of volgers van de pagina van je merk wilt vergroten of een campagne nodig hebt om inkomsten en nieuwe klanten te genereren, Delagoo in Mechelen geeft het je allemaal!

De digital en content marketing specialisten weten hoe ze op een interessante manier enorm effectieve content en campagnes moeten bepalen en implementeren voor ondernemingen van alle soorten en maten.

Onze voordelen

Snelle resultaten

Bereik direct jouw doelgroep door hen relevante content te laten zien op verschillende social media kanalen. Dit betekent dat je op een korte tijd je volgers, betrokkenheid en websiteverkeer kunt vergroten. 

Social media strategie op maat

We verbeteren jouw betrokkenheid met een social media strategie en een content plan die persoonlijk is ontworpen om aan je behoeften en budget te voldoen. 

Campagne rapporten

Onze op maat gemaakte, diepgaande rapportage omvat duidelijke social media campagne rapporten die elk jouw resultaten en belangrijke informatie weergeven.

Maximale klantentevredenheid

Op basis van de nieuwste trends in digital marketing streven we er samen naar om de hoogste klanttevredenheid te bieden. Zo schrijven en creëren we relevante content en/of ads voor jouw bestaande klanten en zorgen we ervoor dat ze verbonden blijven met jouw merk. 

Veelgestelde vragen over social media marketing

Social media post

Een post is content die je op social media pagina’s deelt, zodat jouw volgers het organisch kunnen zien.

Social media advertentie

Een advertentie is een betaalde post om een doelgroep buiten je volgers te targeten op basis van demografische gegevens, gedrag en interesses.

Omdat de meeste algoritmen voor sociale media het aantal volgers beperken dat de content van je bedrijf organisch ziet, raden we aan om belangrijke of relevante berichten te promoten om te garanderen dat meer mensen ze zullen zien.

Een andere goede indicator van een post dat moet worden gepromoot, is een bericht dat organisch goed presteert. Als het het op zichzelf goed doet, zal het zijn bereik vergroten door er geld achter te zetten.

Het hangt ervan af. Hoewel Facebook een goed startpunt is, leren we elke klant graag op individuele basis kennen.

Omdat elk merk uniek is, hangt de beslissing op welke platformen je tijd wilt besteden af van factoren zoals waar je publiek is, welke producten en/of diensten je bedrijf levert en de doelen die je wilt bereiken.

Social media doelstellingen

Door je social media doelstellingen voor een advertentiecampagne te begrijpen, kan je een budget instellen om jouw doelen effectief te bereiken.

Ben je op zoek naar meer volgers op jouw bedrijfspagina? Wil je meer mensen naar je website sturen? Wil je conversies of leads verhogen? Wijs voldoende geld toe aan advertenties die zijn ontworpen om aan jouw specifieke marketingdoelstellingen te voldoen.

Kosten voor Facebook advertenties

Facebook advertenties kunnen al worden weergegeven voor slechts 5 euro per dag, en hun gepromote posts kunnen worden weergegeven voor 1 euro per dag. Vraag jezelf dus af: hoeveel mensen wil ik bereiken? Het bereik van jouw advertenties is afhankelijk van de doelgroep die je kiest.

Advertentieplatforms kunnen je budget kiezen en bieden vervolgens een geschat bereik van je doelgroep, zodat je weet of je doelpubliek te klein, te breed of precies goed is.

Absoluut! Adverteren via social media is niet alleen een geweldige manier om naamsbekendheid, websiteverkeer en conversies te genereren, maar met de juiste strategische aanpak kan het ook een hulpmiddel zijn om je te helpen de kracht van de digitale marketingwereld te gebruiken en je bedrijf naar een hoger niveau te tillen.

Onze social media marketing strategieën richten zich op het ontwikkelen van websiteverkeer, volgers en betrokkenheid op je social media kanalen.

Jouw organisch websiteverkeer kan toenemen naarmate je nieuwe volgers krijgt. Als je echter een onmiddellijke toename van het websiteverkeer wilt zien, kan je advertenties gebruiken.

Verkeer met social advertising

Met advertenties zal de hoeveelheid verkeer per maand variëren. Het hangt af van hoe effectief we je campagne maken en jouw advertentiebudget. Hoe meer brandstof we in de tank hebben, hoe meer resultaten we voor jou kunnen genereren.

Social media marketing is geschikt voor alle bedrijven, groot en klein.

Veel kleine firma’s richten zich op individuele klanten en het opbouwen van een community. Social media platforms zijn daar ideaal voor, omdat je  klanten makkelijk kunt betrekken. Je kunt naamsbekendheid opbouwen en klantloyaliteit behouden door in contact te komen met jouw publiek.

Ontdek hoe we jouw bedrijf een boost kunnen geven met social media marketing

Wil je samen met ons kosteneffectieve campagnes maken? Wens je boeiende content op jouw social media accounts? Delagoo, het social media marketing bureau in Mechelen maakt het waar! 

Met een zeer klantgerichte service brengen we jouw bedrijf naar de top met moderne marketingtechnieken. Wanneer je met ons deelt wat je nodig hebt, gaan we meteen aan de slag met je project!

Ben je klaar voor het succes of heb je nog vragen? Neem contact met ons op via e-mail, telefoon of via onze website. Vraag een vrijblijvende offerte aan of maak een afspraak voor een gesprek.