Zoekmachine optimalisatie

Laat je website bovenaan in Google verschijnen

Gegarandeerd succes in zoekmachines met SEO

Als je zoekt naar meer bedrijfsgroei, is zoekmachine optimalisatie of SEO (search engine optimization) de online marketing strategie voor jou. Waarom werkt het? Gemakkelijk! Het maakt mogelijk om mensen te bereiken wanneer ze actief op zoek zijn naar informatie met betrekking tot jouw producten en diensten. 

Ben je klaar om in de eerste zoekresultaten van Google te komen? Neem vandaag nog contact met ons op via e-mail, telefoon of onze website voor een gratis SEO scan.

Wat is zoekmachine optimalisatie?

Zoekmachine optimalisatie of search engine optimization (SEO), betekent dat je jouw website en content zo optimaliseert dat deze goed gevonden wordt in zoekmachines zoals Google.

Het doel van elke website blijft om potentiële klanten (leads) aan te trekken, informatie over te brengen, een product of dienst te verkopen of contactgegevens te laten verzamelen voor toekomstige mogelijkheden.

Hoewel sommige bezoekers per maand eigenlijk afkomstig zijn van sociale media, zoekmachine advertenties of marketing e-mails heeft een bedrijf ook bezoekers nodig die via organisch verkeer op je website komen. Heb je nog geen online visitekaartje? Je kan een website laten maken door Delagoo.

zoekmachine optimalisatie

Zoekmachine optimalisatie voor meer organisch verkeer

Organisch verkeer verwijst naar de bezoekers die enkel op jouw website terechtkomen via een onbetaald (organisch) zoekresultaat op Google of een andere zoekmachine. Als je doel is om hoger in de posities te staan pas je zoekmachine optimalisatie (SEO) toe.

Het verschil tussen betaald zoekverkeer en organisch verkeer is dat er bij betaald verkeer, bezoekers worden gegenereerd door met tekstadvertenties te adverteren op Google (bekend als SEA of search engine advertising). Hiermee maken zowel kleine als grote bedrijven gebruik van online advertenties via de grootste advertentiedienst voor zoekmachines, Google Ads. Een betaalde zoekadvertentie komt door SEA vaak als eerste terecht in de resultatenpagina wanneer wij een zoekopdracht in Google uitvoeren.

Een organische bezoeker is dus als een bezoeker je website vindt vanuit een zoekmachine zoals Google en niet via een doorverwezen link op een andere website of online advertenties.

Hoe werkt zoekmachine optimalisatie?

google zoeken

SEO optimalisatie wordt gedaan op verschillende manieren: door technische SEO, on-page SEO en off-page SEO. Deze manieren van zoekmachine optimalisatie verwijzen naar alle kleine en grote factoren dat jouw positie binnen de organische zoekresultaten van Google beïnvloedt.

Technische SEO is de basis van zoekmachine optimalisatie. Het omvat websiteoptimalisaties ingebouwd in de code van een site zoals de mobielvriendelijkheid, de sitemap, de laadtijd van de pagina en sitebeveiliging.

On-page SEO bestaat enkel uit de dingen die je zelf kunt regelen zoals bepaalde zoekwoorden die je gebruikt, de manier waarmee je pagina’s groepeert, de informatie op jouw webpagina of blog en de afbeeldingen die je gebruikt.

Off-page zoekmachine optimalisatie verwijst naar zaken waar je niet direct controle over krijgt zoals de reputatie van jouw site, jouw vertrouwensfactor en de links die op andere websites of met social media marketing op sociale platforms zichtbaar zijn en naar jouw website leiden (linkbuilding).

Je website hoog laten scoren in de zoekresultaten van Google en andere zoekmachines gebeurt door beide technieken van SEO geheel uit te voeren. Daarnaast gaat het behalen van een best goede online vindbaarheid met behulp van zoekmachine optimalisatie (SEO) helaas niet eenvoudig en van de ene op de andere dag gebeuren. Google doet er lang over om de pagina te indexeren. Je moet begrijpen dat dit een proces blijft van lange termijn waar je voortdurend aan moet werken door middel van enkele factoren om je ranking te verbeteren.

Waarom is zoekmachine optimalisatie belangrijk?

Er zijn drie belangrijke redenen om aan zoekmachine optimalisatie te doen. Bekijk ze hieronder!

Meer verkeer naar jouw site

Het beste aan SEO is dat jouw website zichtbaar wordt als mensen een zoekwoord intypen die relevant is voor je bedrijf.
Hoe meer jullie bedrijf een effectieve SEO aanpak implementeert, hoe hoger jullie website in de zoekresultaten van Google gaat scoren en hoe meer bezoekers jullie gaan hebben. De websites die de eerste pagina halen, krijgen het verkeer.

In de Google resultaten wordt dan de meta-tekst mooi weergegeven onder de link en titel van je pagina, blog of artikel. Als je SEO optimalisatie goed hebt gedaan, zien potentiële klanten hiermee niet alleen je site op het web, maar klikken ze er zelfs ook op.

Een betere gebruikservaring

Om met zoekmachine optimalisatie een betere positie in Google te behalen en te houden, hoeft jouw website correct gebouwd te zijn. Naast een geweldige website biedt dit natuurlijk ook meer conversies. Organische zoekresultaten binnen het algoritme van Google houden daarbij sneller rekening met de structuur en inhoud van de website.

Hoge conversie-percentages

SEO optimalisatie maakt het verschil omdat het klikken krijgt van mensen die precies op zoek zijn naar wat je aanbiedt. Als je het juiste publiek naar de juiste content op jouw website leidt, zorgt dit vaak voor betere conversie-percentages per maand. Een conversie krijg je op het moment dat je bezoekers omzet in meer verkoop en/of contactmomenten.

Indien je op een groot aantal gebruikte zoekwoorden aan het scoren bent, zien alle zoekers vaker de naam van jouw bedrijf hoog in Google staan. Klanten geraken dankzij deze techniek van online marketing meer vertrouwd met jouw merk en producten of diensten.

Verschillende factoren om hoog te scoren in Google

Tegenwoordig zijn er meer dan 200 factoren die de algoritmes van zoekmachines helpen bepalen welke sites hoger in de zoekresultaten moeten worden weergegeven en hoe ze juist moeten worden gerangschikt. Het goede nieuws is namelijk dat niet alle factoren voor zoekmachine optimalisatie dezelfde invloed hebben. 

Rond het plannen van jouw SEO strategie houdt Delagoo rekening met onder andere de volgende belangrijkste factoren die het meest van invloed blijven op je ranking in Google.

Website beveiliging

website beveiliging

Website beveiliging verwijst naar het gebruik van HTTPS-codering waar SSL-certificaten een veilige verbinding vormen tussen een website en zijn gebruikers. Dit is de basis van zoekmachine optimalisatie.

We weten dat Google en alle andere zoekmachines gebruikers op de meest betrouwbare websites willen krijgen, en HTTPS-codering laat hen zien dat deze steeds veilig zullen zijn. Als je website-URL begint met HTTP en niet met HTTPS, is de website niet beveiligd en moet je een SSL-certificaat toevoegen. Lees hierover meer tips in onze blog.

Mobielvriendelijke website

responsive webdesign

Mobielvriendelijkheid staat voor hoe een website eruitziet en presteert wanneer iemand deze op mobiele apparaten bekijkt. Mobielvriendelijke websites bieden een goede gebruikerservaring door gebruik te maken van een responsief ontwerp. Omdat er meer zoekopdrachten in Google zouden worden uitgevoerd op mobiele apparaten dan op desktops spelen mobielvriendelijke websites een belangrijke rol voor zoekmachine optimalisatie.

Snelle laadtijd

visibiliteit website

Sites die minder snel laden zorgen elk voor een slechte gebruikerservaring. Zoekmachines weten natuurlijk dat iedereen bij het opzoeken zo snel mogelijk antwoorden wilt lezen, dus geven ze er de voorkeur aan websites te tonen die snel gaan laden voor gebruikers.

Het gebruik van de juiste zoekwoorden

zoekwoorden

Je kan strategische SEO teksten schrijven door vaak zoekwoordonderzoek uit te voeren. Dit is het proces waarin je een analyse doet van specifieke zoekwoorden die verkeer naar jouw website kunnen leiden. Kies voor een hogere plaats in Google eerder voor keywords die vaak worden opgezocht door je doelgroep en waar er zo weinig mogelijk concurrentie op is.

Waardevolle content

content marketing

Een heel goede techniek om de betrokkenheid van potentiële klanten te laten vergroten en het algoritme van Google aan te spreken, is door voortdurend hoogwaardige content te plaatsen. Content is één van de belangrijkste factoren voor internet en SEO.

Zoekmachines weten iedere dag de best mogelijke resultaten weer te geven, dus verhogen ze de posities van alle websites die gebruik maken van een diepgaande tekst en andere inhoud om hun verhaal te vertellen. Nieuwe content trekt Google beter aan en vergroot de (lokale) vindbaarheid in vele zoekresultaten, terwijl het je iets interessant geeft aan je publiek.

Backlinks

backlinks

Links zijn een belangrijk signaal dat zoekmachines vertellen dat een website misschien wel een hoge waarde voor het web heeft. Dit zijn links gemaakt vanuit de ene website of een social media kanaal die leiden naar een pagina-URL op een andere website. Pagina’s met een groot aantal links hebben doorgaans een top positie in alle zoekmachines.

Het aantal en de kwaliteit van enkele links die naar je eigen website verwijzen, is een belangrijke SEO factor die dus een aanzienlijke invloed heeft op elk van je resultaten.

Onze aanpak bij zoekmachine optimalisatie

Technische SEO

Voordat we SEO inhoud implementeren, kijken we wel eerst of de technische SEO helemaal in orde is. Technische SEO is bedoeld als basis voor zoekmachine optimalisatie. Het bestaat uit zaken zoals bijvoorbeeld de structuur van de sitemap en het verbeteren van de snelheid van de webpagina.

Dit zorgt ervoor dat je website klaar gemaakt is om na enkele maanden naar de top te stijgen in Google. Onze zoekmachine optimalisatie experts gaan een diepgaand en uitgebreid onderzoek doen naar de technische aspecten van je website om de optimalisatie te verbeteren.

technische SEO

Zoekwoordonderzoek

Zoeken naar zoekwoorden die presteren en het wegfilteren van heel slecht presterende zoektermen zijn enkele aspecten die we tijdens ons zoekwoordonderzoek uitvoeren. Het succes van een SEO campagne is daarnaast immers afhankelijk van de kwaliteit van het zoekwoordenonderzoek. Het bepalen van specifieke zoekpatronen, de analyse van het maandelijks zoekvolume en de concurrentie bij zoekopdrachten kun je exact te weten komen tijdens het onderzoek naar zoektermen.

SEO copywriting

seo copywriting

Verder schrijven en optimaliseren we SEO teksten die je zeker laten scoren in de organische zoekresultaten, dankzij het duidelijk integreren van de correcte zoekwoorden en andere content zoals afbeeldingen. Succesvolle zoekmachine optimalisatie content beantwoordt de vragen die een potentiële consument stelt.

SEO copywriting omvat onder andere veel zoekwoordonderzoek en het analyseren van data. De SEO specialisten maximaliseren immers je content om je bij bepaalde relevante zoekwoorden extra hoog te laten ranken.

Linkbuilding

Door nog maar enkel relevante interne en externe links aan je website toe te voegen, krijg je een hogere positie in zoekmachines zoals Google. We bouwen ook nieuwe links op van andere sites naar jouw site die nodig zijn om de autoriteit van jouw website te vergroten en bedoeld zijn om op een hogere plaats te staan dan je concurrenten. Ook zorgen we ervoor dat elke pagina op je website beter met elkaar linkt. De linkstructuur van je website is namelijk heel belangrijk geworden omdat deze de relevantie van de pagina’s bepaalt.

Zoekmachine optimalisatie door Delagoo

Als je ervoor kiest om met Delagoo samen te werken voor je SEO campagne geniet je van verschillende voordelen. Lees ze even hieronder.

Hogere zoekmachine ranking

Bij Delagoo optimaliseren we resultaatgericht je SEO. Door de meest effectieve tools, technieken en trends te blijven gebruiken, kunnen we makkelijk gerichte zoekwoorden vinden. Zo vergroten we de kans om je eigen doelgroep aan te trekken.

Opvallende content

Het maken van sterke inhoud is niet alleen goed voor SEO, maar het is ook gericht op het opbouwen van vertrouwen en geloofwaardigheid. 

Bij Delagoo hebben we een team van getalenteerde content marketing specialisten die jou helpen pagina’s te plaatsen met zeer aantrekkelijke teksten.

Optimalisatie voor gebruikerservaring en snelheid

Ongeacht de kwaliteit van je product of dienst, je komt nergens met een slecht gemaakte website. Goede SEO staat ervoor dat je website wordt geoptimaliseerd voor de gebruikerservaring en snelheid. Delagoo helpt je met webdesign en andere essentiële optimalisaties.

Meetbare resultaten

Transparantie is onze prioriteit. Wij analyseren je prestaties helemaal en bieden je rapporten met zeer gedetailleerde gegevens uit Google Analytics, zodat je precies weet hoe het met je search engine optimization campagne zit ten opzichte van je concurrentie.

Op maat gemaakte SEO campagnes

We weten uiteraard dat elk bedrijf unieke behoeften heeft, dus hanteert Delagoo iedere aanpak anders. Onze SEO specialist voert een volledige audit uit van je marketingcampagnes met de beste tools en formuleert de beste SEO strategie op maat van jouw bedrijf.

Regelmatige optimalisatie

Het constant testen van welke technieken wel invloed hebben en welke niet stelt ons zeker in staat om steeds beter te worden om resultaat te behalen. We leren nog elke dag bij. Zo vind je steeds de ideale SEO optimalisatie strategie voor een website.

Klaar om de eerste pagina van Google te domineren?

Wil je beter gevonden worden dan je concurrenten in zoekmachines? Wens je meer omzet en klanten? Delagoo kan het waarmaken! Onze SEO specialist zal zorgen voor indrukwekkende resultaten. Nog vragen? Neem snel contact met ons op en vraag een gratis offerte aan. Daarna gaan we direct aan de slag!