Adverteren op Facebook

Adverteren op Facebook

Adverteren via Facebook, alles wat je moet weten

Correct uitgevoerde advertenties op social media kanalen zoals Facebook kunnen in de meeste sectoren een schot in de roos zijn, vooral voor bedrijven met een kleiner budget.

Met goed geoptimaliseerde advertenties op Facebook kan je je websiteverkeer vergroten, je verkoop verhogen, je merkbekendheid vergroten en nog veel meer. Het hangt allemaal af van het doel voor het maken van je Facebook-advertentie.

We weten dat het moeilijk kan zijn om te beginnen met adverteren op Facebook, vooral als je nog nooit eerder een advertentie hebt gemaakt.

Daarom hebben we een complete gids gemaakt die je helpt antwoorden op jouw vragen te krijgen en te weten te komen hoe online marketing via Facebook werkt.

Adverteren op Facebook, hoe werkt dat?

Kortom, Facebook adverteren werkt vrij eenvoudig. Eerst wordt er een advertentiecampagne gemaakt met Facebook bedrijfsmanager. Daarna kan de Facebook-advertentie als een normale post worden ingepland voor organisch bereik.

Als het voldoet aan de advertentierichtlijnen, wordt het goedgekeurd voor de advertentieveiling. Zodra de advertenties van de adverteerder klaar zijn om te lopen, concurreren ze met elkaar.

De advertentie die het meest geschikt is voor de gebruiker wint. De kans hierop is afhankelijk van het budget en de relevantie van de advertentie.

Het budget dat je wilt uitgeven hangt af van de looptijd en het bereik. Het belang daarentegen wordt gemeten aan de hand van de relevantiescore.

Deze indicator is het resultaat van de geschatte actiepercentages en de kwaliteit van een advertentie.

Facebook beloont advertenties die goed presteren. Goede advertenties worden vaker weergegeven. De behaalde resultaten worden dagelijks gemeten en geven informatie over het succes van de campagne.

facebook app

Hoe kan je adverteren op Facebook in 8 stappen?

Gebruik Facebook Ads Manager

Log in op Facebook Business Manager en ga eenvoudig naar advertentiebeheer of Ads Manager. Hier kan je verschillende soorten advertenties maken.

Hiervoor heb je een Facebookpagina nodig van je bedrijf. Deze kan je eveneens aanmaken in Facebook Business Manager.

 

facebook ads manager

Voeg een Facebook-pixel toe aan je website

Een Facebook-pixel is een trackingcode waarmee adverteerders zeer specifieke campagnes kunnen meten en maken.

Het is belangrijk dat de code op de website staat voordat er Facebook campagnes worden gestart. Alle advertentieaccounts hebben een standaardgebeurtenispixel die uit twee delen bestaat: de basiscode en de gebeurteniscode.

De basiscode volgt het verkeer, terwijl de gebeurteniscodes bijhouden welke acties op de pagina's worden ondernomen, zoals een aankoop.

Om een pixel aan te maken ga je naar gebeurtenisbeheer en volg je eenvoudig de stappen van Facebook voor het instellen van een pixel.

Kies het doel van adverteren

Dit is de eerste stap bij het opzetten van een advertentiecampagne, het kiezen van een doelstelling.

Nadat je op de groene knop 'maken' hebt geklikt geeft Facebook je verschillende doelen weer om uit te kiezen. Welk doel je kiest hangt natuurlijk af van wat je wilt bereiken met adverteren op Facebook.

Bijvoorbeeld als je de doelstelling bereik kiest, wordt jouw advertentie zoveel mogelijk weergegeven binnen een bepaald budget.

Met de optie verkeer, kan je zoveel mogelijk mensen naar jouw website laten halen met je advertenties.

Als dit voor jou nieuw is en dit de eerste keer is dat je op deze manier een advertentie plaatst, raden we je aan één van de opties betrokkenheid, verkeer of videoweergaven te kiezenzodat je zo veel informatie over gebruikers kan verzamelen.

Meer ervaren adverteerders gebruiken heel vaak het doel van conversies, omdat ze campagnes optimaliseren voor een specifiek doel dat op hun website plaatsvindt zoals bijvoorbeeld een aankoop of registratie.

Nadat je jouw campagnedoel hebt geselecteerd, klikt je op volgende.

 

facebook adverteren doelstelling kiezen

Kies een campagnenaam

Als volgende stap voer je de naam van je campagne in. Het is aan te raden om campagnes systematisch te noemen, zodat je later, wanneer je meer campagnes hebt, makkelijker je weg kunt vinden.

Hierna kun je eventueel kiezen voor de optie A/B-testen, maar voorlopig kan je dat weglaten, zeker als je een beginner bent.

 

facebook campagnenaam

Bepaal jouw campagnebudget en -duur

Onder het budget kan je kiezen voor:

- Dagbudget: het bedrag dat je per dag wilt besteden zolang de campagne duurt

- Budget voor de looptijd van de campagne: het bedrag dat je in totaal wilt uitgeven, gedurende de door jou gekozen periode

Het minimumbedrag dat je kunt instellen is € 1 per dag, welke budgetmethode je ook kiest.

Als je een dagbudget kiest, hoeft je geen einddatum voor het lopen van je advertenties in te voeren. In dat geval blijven jouw advertenties actief totdat jij ze pauzeert of uitschakelt.

 

optimalisatie van campagnebudget

Selecteer je doelgroep

Dit is één van de belangrijkste stappen bij het maken van een succesvolle online marketing campagne. Hiervoor klik je op de advertentieset en kies je een doelgroep.

Als je een goede advertentie hebt en je adverteert voor de verkeerde doelgroep, dan zal er gewoon geen goed resultaat zijn. Verwacht natuurlijk niet dat je vanaf het begin de perfecte resultaten hebt.

Het vergt wat testen en experimenteren om het ideale publiek te vinden.

Locaties 

Een belangrijke targetingoptie is locaties. Nadat je een locatie hebt gekozen heb je hierbij de volgende mogelijkheden:

- Mensen die op deze locatie wonen of deze onlangs hebben bezocht

- Mensen die op deze locatie wonen

- Mensen die onlangs op die locatie waren

- Mensen die naar die locatie reizen

Gedetailleerde targeting

Nadat je de leeftijd en het geslacht van jouw doelgroep hebt geselecteerd pas je een gedetailleerde targeting toe.

Hier kan je een bepaald segment van het publiek opnemen of uitsluiten op basis van de demografische gegevens, interesses en gedrag.

 

nieuwe doelgroep maken facebook

Selecteer jouw advertentieplaatsingen

Met plaatsingen kan je de (mobiele) apparaten en platforms kiezen waarop jouw advertentie wordt weergegeven.

Als je de optie automatische plaatsingen selecteert, geeft Facebook jouw advertentie weer op alle beschikbare platforms, zelfs binnen sommige externe applicaties en websites zoals Messenger en Instagram.

Als je de optie handmatige plaatsingen selecteert, heb je een beter inzicht en controle over waar al jouw advertenties worden weergegeven.

Nadat je jouw doelgroep en plaatsingen hebt ingesteld, klik je op volgende. Het is tijd voor de volgende stap, de advertentie zelf maken.

 

facebook advertentie plaatsingen

Advertenties maken

We zijn bij de leukste stap beland, namelijk het maken van je eerste advertentie.

Zorg er eerst voor dat de juiste Facebookpagina is geselecteerd en de juiste bijhorende Instagram-pagina als je deze hebt.

Als je al een bericht hebt op de pagina die je wilt promoten, dan is de rest van het werk heel eenvoudig: selecteer onder advertentie-instellingen 'bestaand bericht gebruiken' en selecteer eenvoudig het bericht dat je wilt promoten.

Als je een geheel nieuwe advertentie wilt maken, selecteer je de optie 'advertentie maken' en enkele van de aangeboden soort advertenties:

- Enkele afbeelding of video

- Carrousel

- Collectie

Ben je een beginner? Dan is de eenvoudigste manier om een enkele afbeelding of video te kiezen. Voeg een foto of video toe, de primaire tekst, titel en beschrijving. Aan de rechterkant kan je zien hoe jouw advertentie eruit zal zien op verschillende platforms.

Als je verkeer naar je website wilt sturen, moet je hierna ook het webadres invoeren waarnaar je mensen wilt leiden die op jouw advertentie klikken. Als laatste stap selecteer je ook de Facebook-pixel die verbonden is aan je website.

Wanneer je tevreden bent met de advertentie, klik je op de groene publiceer-knop in de rechter benedenhoek.

Hierna kijkt Facebook je advertentie na met het advertentiesysteembeleid. Als alles goed gaat, ontvang je vervolgens een melding dat je advertentie actief is.

 

facebook advertentie maken

Waarom adverteren op Facebook?

Jouw klanten brengen een groot deel van hun tijd door op Facebook

80% van alle internetgebruikers gebruikt Facebook. De meeste gebruikers controleren hun Facebook feed meerdere keren per dag. Wie je klanten ook zijn, ze gebruiken Facebook elke dag.

De targeting is geweldig

Bedrijven kunnen gebruikers targeten met Facebook-advertenties op locatie, demografie, leeftijd, geslacht, interesses, gedrag en links.

Adverteren op Facebook is een goedkope vorm van online marketing

Een ander belangrijk voordeel van Facebook adverteren is dat het één van de goedkoopste vormen van adverteren is.

Je kunt letterlijk 5 euro uitgeven en ervoor zorgen dat 1000 mensen je advertentie te zien krijgen.

Je verhoogt je merkbekendheid

Facebook Ads zullen de herkenning van jouw merk aanzienlijk vergroten. Het is een geweldige manier om mensen te informeren over wat je bedrijf te bieden heeft.

Door te adverteren op Facebook verhoog je het verkeer naar je site

Adverteren op Facebook zal het verkeer naar jouw site doen toenemen. Je kunt een campagne voeren en jouw publiek naar je site sturen

Adverteren op Facebook is meetbaar

Je hoeft niet te gokken wat werkt en wat niet werkt voor je Facebook campagne.

De resultaten zijn meetbaar en de statistieken spreken voor zich. Je kunt bijvoorbeeld zien hoeveel mensen je advertentie hebben gezien en hoeveel conversies je hebt ontvangen.

Nieuwe markten betreden

Adverteren op Facebook kan je helpen uitbreiden naar nieuwe markten. Als je een nieuw product of nieuwe dienst op de markt brengt, kan je verschillende advertenties op Facebook gebruiken om de bekendheid ervan te vergroten.

Jouw concurrenten gebruiken Facebook-advertenties

Jouw concurrenten gebruiken advertenties op Facebook om hun bedrijf te laten groeien. Je maakt het ze dus gemakkelijk om geen Facebook Ads te gebruiken.

Wat kost adverteren op Facebook?

Als je een bedrijfseigenaar bent die voor het eerst wilt adverteren op Facebook, is je eerste vraag waarschijnlijk: Hoeveel kost Facebook adverteren?

Om je een algemeen antwoord te geven kunnen we stellen dat als je de kosten per klik (CPC) berekent, je dan gemiddeld zo'n 0,70 euro per klik uitgeeft. Als je de kosten per duizend weergaven (CPM) berekent, kost adverteren op Facebook ongeveer 5 euro per CPM.

online marketing kosten

Factoren die van invloed zijn op de kosten van Facebook-advertenties

Advertentiedoel

Je doelstelling kiezen is een zeer belangrijke stap. Het bepaalt aan wie je jouw Facebook-advertenties laat zien. Dit kan van invloed zijn op je kosten.

Type en aantal biedingen

Er zijn twee manieren om op jouw advertenties te bieden: automatisch en handmatig.

Met automatisch bieden stelt Facebook jouw bod in om de meeste resultaten voor de beste prijs te krijgen. Door handmatige biedingen toe te passen, bepaal je zelf wat een resultaat voor jou waard is.

Hoe hoger jouw bod, hoe meer toegang je hebt tot de mensen die er het meest toe doen.

Doelgroep

De doelgroep die wilt bereiken met jouw advertenties, heeft te maken met de uiteindelijke kosten.

Hoe relevanter jouw doelgroep, hoe lager de kosten. Als je je richt op een doelgroep met veel vraag, zijn de kosten duurder.

Advertentiekwaliteit

De advertentiekwaliteit is zowat de allerbelangrijkste factor die afhankelijk is van je Facebook advertentiekosten.

Een goede kwaliteit zorgt namelijk voor een lagere kost. Zorg er dus voor dat je advertenties interessant en visueel aantrekkelijk zijn en een duidelijke boodschap hebben.

Jouw sector

Laten we dit logisch bekijken. Als je luxeproducten verkoopt, zullen de kosten per product waarschijnlijk hoger zijn dan wanneer je basisproducten verkoopt.

De kosten kunnen variëren, afhankelijk van jouw branche, product of dienst waarvoor je wilt adverteren. Ook als je adverteert naar particulieren (B2C) of bedrijven (B2B) heeft dit een invloed op je kosten. B2C is doorgaans duurder dan B2B.

Facebook retargeting campagnes

Eén van de interessantste dingen aan Facebook adverteren voor je bedrijf is dat je retargeting campagnes kan voeren op basis van welke pagina's de gebruikers op de website hebben bezocht.

Met de tool aangepaste doelgroepen kan je een lijst hiervan maken en zeer relevante advertentiecampagnes hierop targeten.

Hier zijn zeven soorten doelgroepen waarop je je kan richten met retargeting advertenties:

- Iedereen die jouw site heeft bezocht

- Gebruikers die een bepaalde productpagina hebben bezocht maar zonder te kopen

- Mensen die jouw bestemmingspagina hebben bekeken, maar het formulier niet hebben ingevuld.

- Mensen die jouw contactpagina heeft bezocht

- Gebruikers die het koopproces zijn begonnen zonder het af te ronden.

- Klanten die eerder iets bij jouw bedrijf kochten

 

aangepaste doelgroepen

Adverteren op Facebook versus gepromote berichten

Elk bedrijf dat tegenwoordig in Facebook investeert, wil winst zien. We kunnen dus begrijpen hoe hevig de concurrentie is en waarom het voor bedrijfseigenaren moeilijk is geworden om contact te leggen met hun volgers als ze niet adverteren.

Het is terecht dat veel mensen niet tevreden zijn met de nieuwe aanpak van Facebook, waarbij bedrijven geld moeten uitgeven aan advertenties om hun doelgroep te bereiken, maar met meer dan een miljard gebruikers is Facebook in wezen een monopolie, dus we spelen volgens zijn regels.

Wat is een promotiebericht?

Een promotiebericht is de eenvoudigste manier om te adverteren op Facebook. Het is een tijdlijnbericht op jouw Facebookpagina die diende voor organisch bereik waarvoor je nu geld betaalt om het te promoten bij een publiek die je zelf kiest.

Gepromote berichten verschillen van Facebook-advertenties, omdat ze niet in Facebook advertentiebeheer zijn gemaakt en daarom niet dezelfde mogelijkheden voor targeting hebben.

Wanneer je een bericht promoot, wordt het als advertentie weergegeven op je pagina. Je kunt ook Instagram selecteren als advertentieplaatsing voor jouw promotiebericht zodat het ook daar wordt weergegeven.

Zoals je misschien al weet, toont het Facebook-algoritme jouw berichten niet aan alle volgers van jouw pagina.

Het promoten van berichten is een goede manier om je hele publiek tegen lage kosten te bereiken. Je kunt berichten promoten die al in je tijdlijn staan ​​of een nieuwe maken.

Wat zijn Facebook-advertenties?

Facebook-advertenties worden gemaakt via Facebook Ad Manager (advertentiebeheer) en bieden meer mogelijkheden.

Er zijn veel advertentiedoelen die jou kunnen helpen de door jou gestelde zakelijke doelen te behalen en de verschillende doelgroepen te bereiken die het meest interessant zijn.

Wanneer je gebruik maakt van deze advertenties, kan je jouw doelgroep bereiken op basis van demografische gegevens zoals leeftijd, geslacht, locatie, enz. Maar niet alleen dat, je kunt zelfs nog specifieker targeten op basis van hun interesses, werk of opleiding.

Facebook adverteren voor webshops

Heb je een webshop? Dan kan je dynamische Facebook-advertenties gebruiken om advertenties weer te geven voor de artikelen die je verkoopt aan geïnteresseerde gebruikers en eerdere websitebezoekers van de webshop.

Op die manier kan je klanten blijven herinneren aan de producten waarin ze geïnteresseerd zijn. Ook kun je nieuwe producten bij eerdere klanten promoten, die doen denken aan de artikelen die ze in jouw webshop hebben gekocht.

Je kunt de Facebook Product Feed ook gebruiken om de producten van de webshop op je Facebookpagina te promoten. Hierdoor wordt dan een aparte pagina aangemaakt met alle producten die je in de feed plaatst.

Hoe effectief is adverteren op Facebook?

Op Facebook geeft de gebruiker vrijwillig informatie weer op zijn profiel. Hierdoor krijgt het social media kanaal een redelijk goed idee van de gebruiker.

Facebook is daar naast ook met zijn 2 miljard gebruikers het allergrootste social media netwerk in de wereld.

Zo is het dé plek bij uitstek voor marketeers die een merk of bedrijf willen promoten met social media adverteren. Facebook heeft namelijk tal van informatie over de mensen uit jouw doelgroep zoals het geslacht, hun locatie en hun interesses.

Hierdoor is het een zeer effectief kanaal om gerichte advertenties te laten zien aan een specifieke doelgroep.

merkbekendheid door facebook

10 gouden Facebook-advertentie tips voor de beste resultaten

1. Geef het algoritme de tijd

De algoritmen van Facebook hebben 50 campagneresultaten nodig (kliks op links, engagement, conversies, enz.) om te begrijpen aan wie de advertentie moet worden getoond.

Als het campagnedoel linkkliks of engagement is, is het geen probleem om met een relatief klein budget en in een korte tijd 50 resultaten te behalen. Als jouw campagnedoel conversies is, kan het een uitdaging zijn om de resultaten te krijgen die nodig zijn om een ​​stabiele weergave van jouw campagne te krijgen.

Hierbij is het belangrijk te weten dat over het algemeen langere campagneperiodes beter presteren dan korte campagneperiodes.

Let op dat per keer dat je grote wijzigingen aanbrengt in je advertentieset of advertentie, het algoritme 50 nieuwe campagneresultaten nodig heeft om optimaal te presteren.

tijd

2. Zorg ervoor dat de Facebook-pixel correct is geïnstalleerd

Als je met jouw advertentie een actie op jouw website wilt realiseren, moet je een Facebook-pixel toevoegen aan de betreffende webpagina's.

Stel dat je aankopen wilt realiseren, dan moet je een pixel met een standaardgebeurteniscode toevoegen aan de bedankpagina of een aangepaste conversie maken op basis van de URL van de bedankpagina van de aankoop.

Hierdoor kan Facebook de website-acties die jij belangrijk vindt volgen en je nauwkeurige resultaten geven.

Als de pixel niet op de juiste plaats op de pagina is geïnstalleerd of niet correct wordt geactiveerd, zijn de resultaten niet nauwkeurig.

Net zo belangrijk, als je een advertentie instelt om een ​​actie op jouw website uit te voeren, gebruikt Facebook de pixel die je aan je webpagina hebt toegevoegd om jouw advertentieresultaten te optimaliseren.

Als de pixel niet correct is geïnstalleerd, geeft Facebook je een waarschuwing tijdens het instellen van de advertentie. Als de pixel op de verkeerde pagina wordt geplaatst, optimaliseert Facebook jouw advertenties voor een ander resultaat dan het resultaat dat jij wilt.

Wanneer je een Facebook campagne voor websiteconversies opzet, selecteer je de pixel die wordt gebruikt om conversies bij te houden.

Het is belangrijk om te controleren of je de pixel op de juiste pagina's en op de juiste plaats op die pagina's hebt geïnstalleerd.

 

facebook pixel koppelen

3. Gebruik vergelijkbare doelgroepen (Lookalike audiences)

Als je het e-mailadres van je klanten hebt, of mensen die betrokken zijn bij je Facebookpagina of veel websiteverkeer, dan kun je een aangepast publiek van deze mensen maken.

Dit zijn je warme leads, ze weten al wie je bent, wat je doet en zijn betrokken bent bij je content. Dus waarom zou je op zoek gaan naar andere doelgroepen en je geld verspillen?

Een vergelijkbare doelgroep uit een klantenlijst is een type doelgroep die je kunt maken, bestaande uit jouw bestaande klanten. Je kunt advertenties targeten op de doelgroep die je op Facebook hebt gemaakt.

Je hebt een doelgroep van minimaal duizend gebruikers nodig om dit effectief te laten zijn.

Zodra je jouw ideale doelgroep hebt gevonden, kan je een vergelijkbare doelgroep maken. Een vergelijkbare doelgroep is een manier om nieuwe mensen te bereiken die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in jouw bedrijf omdat ze vergelijkbaar zijn met jouw beste bestaande klanten.

 

vergelijkbare doelgroepen

4. Schaal op door je budget geleidelijk aan te verhogen

Als je begint met een lager budget en je advertentie het heel goed doet, kan je die winnende advertentie uitbreiden. Je moet hiervoor jouw dagelijkse bestedingsbudget verhogen om op te schalen en meer potentiële prospects te bereiken.

Zorg ervoor dat je het maximaal met 50% per keer verhoogt. Dus, bijvoorbeeld, ga van 5 euro per dag naar 10 euro per dag.

Als je van 5 euro naar 50 euro springt, overspoel je jouw doelgroep en verpest het je campagne in plaats van jouw advertentiesucces te vergroten.

5. Geef eerder de voorkeur aan video's dan aan afbeeldingen

Over het algemeen gebruiken we vaker verschillende afbeeldingen voor onze Facebook-advertentie, maar video's zijn veel effectiever. Er zijn veel tools om op een heel gemakkelijke manier een video te maken, anders kun je deze taak voor een zeer betaalbare prijs uitbesteden.

Gebruik zeker een video als je internetgebruikers moet uitleggen hoe ze jouw product moeten gebruiken (vooral als het gebruik ervan ingewikkeld is).

 

facebook video advertentie

6. Kies een call-to-action-knop

Facebook heeft een interessante functie om toe te voegen aan zijn advertenties: call-to-action (CTA) knoppen. 

Het platform biedt verschillende labels aan (deze kunnen helaas niet gepersonaliseerd worden) zoals 'meer informatie', 'contact opnemen', 'shoppen', 'registreren' en 'meer bekijken'.

Met deze knoppen verbeter je je de doorklikratio (CTR of click-through-rate) en verlaag je dus jouw kosten per klik . Door duidelijk te vermelden welke actie je van je doelgroep verwacht, bevorder je de conversie!

 

call to action facebook

7. Optimaliseer advertenties op basis van resultaten

Eén ding is zeker: je moet jouw advertenties in de gaten houden. Als het aantal vertoningen laag is, de CTR laag, of de CPC te duur is, bekijk dan onmiddellijk jouw advertentie. Pas bijvoorbeeld de tekst, afbeelding of targeting aan!

Het is mogelijk om de targeting te wijzigen of een extra afbeelding toe te voegen en de tekst te verbeteren, na het maken en weergeven van jouw advertentie.

Je kunt de periode van de Facebook-advertentie ook op elk moment wijzigen of stopzetten.

8. Optimaliseer je advertenties niet te vaak

Als je de gewoonte hebt om om de paar uur advertenties aan te passen omdat je denkt dat ze niet genoeg converteren, moet je dit snel loslaten en de advertenties uiteindelijk de nodige gegevens laten verzamelen en 'leren'.

Facebook verdeelt automatisch de kosten over advertenties op basis van hoe zij denken dat elke doelgroep presteert.

Hierbij is het belangrijk om de campagne even te laten lopen zonder al te veel aan te passen om elke Facebook-advertentie te testen.

Facebook zoekt gedurende de hele campagne naar gebruikers die zij relevant achten voor jouw doel. Als je bijvoorbeeld jouw weergaven wilt vergroten, zoekt Facebook naar de grootste groep mensen om jouw advertentie tegen de laagste kosten te bekijken.

Als je verkeer naar jouw website wilt leiden, zal Facebook de mensen vinden die het meest waarschijnlijk op jouw advertentie-link klikken.

9. Probeer A/B testing

A/B-tests zijn een geweldige manier om jouw Facebook campagne te verbeteren. Het gebruik ervan is heel eenvoudig.

Je hoeft alleen maar twee versies van jouw advertentie te maken met een klein verschil tussen beide en te kijken welke betere resultaten biedt.

Er zijn heel wat mogelijkheden bij A/B tests. Je kunt de beschrijving, de kop, de afbeelding of de aanzetten-tot-actie-knop wijzigen.

Vergeet niet om slechts één wijziging tegelijk aan te brengen. Anders weet je niet wat het gedrag van de gebruikers heeft beïnvloed.

 

a b testing facebook

10. Maak aantrekkelijke landingspagina's

Marketeers besteden uren aan het maken en lanceren van hun Facebook-advertentiecampagnes, maar ze vergeten zoveel moeite te doen om een boeiende bestemmingspagina te maken.

Wanneer mensen op jouw advertentie klikken, heb je 20% van jouw doel bereikt.

Nadat ze op de advertentie hebben geklikt, heb je meestal minder dan 10 seconden om ze te overtuigen om op jouw website te blijven, zodat ze meer over je product te weten kunnen komen.

De eerste 10 seconden zijn cruciaal, omdat de bezoeker controleert of ze jouw website kunnen vertrouwen en of het de moeite waard is om langer te blijven.

Laat je Facebook-advertentie en bestemmingspagina dus met elkaar overeenkomen. Zorg ervoor dat er een duidelijke call-to-action-knop is weergegeven zodat de gebruiker makkelijk actie kan ondernemen.

Wil je de perfecte landingspagina laten maken door ervaren webdesigners? Neem dan gerust contact op met ons team.

Een Facebook Ads-project uitbesteden?

Advertenties op Facebook kunnen een krachtige bondgenoot zijn in jouw online zichtbaarheid.

Kunnen wij je helpen om jouw advertentiedoelstellingen te bereiken?

Neem gerust contact met ons op en verbeter de reputatie van jouw merk met Facebook en social media marketing. We kijken er naar uit om een succesvolle campagne op te stellen voor jouw bedrijf.